2011. november 14., hétfő

A VILÁG LEGLELKESÍTŐBB BESZÉDE

LECKE AZ ÉLET NAGY POFONJAIRÓL

http://www.youtube.com/watch?v=bvU1RGuUpXE&feature=player_embedded


ŐSERDŐ MAGYARORSZÁGON


Őserdőt alakítanak ki Magyarországon 
Egyedülálló kezdeményezésre kerül sor Zánkán, a Kopaszoki erdőrezervátum területén. Magyarországon először fordul elő, hogy egy magántulajdonosi közösség erdőterületet engedjen át a természetnek, és gazdálkodástól mentes zónát alakítson ki. A nyolc hektár (16 futballpálya nagyságú) területen a jövőben bárki megcsodálhatja a Balaton-felvidék természetes erdeit.

A határkijelölés véglegesítése során megfestik a fákat, melyben a helyi általános iskola diákjai segítik a WWF Magyarország munkáját. A gondos védelemnek köszönhetően máris szinte vadonra emlékeztető állapotokat láthat az érdeklődő. Sok holt fa, valamint idős, változatos erdők láthatók itt, ahol a szakemberek eddig három, a Balaton-felvidékre nézve új gombafajt és egy, a Bakonyra vonatkozóan új rovarfajt fedeztek fel.

Magyarországon rendkívül kevés olyan erdőterület található, amelyben nem folyik erdőgazdálkodás. Sok növény és állat, vagy éppen gombafaj ugyanakkor csak a háborítatlan erdőkben tud tartósan fennmaradni. Énekesmadarak, denevérek, ritka erdei növények, különleges gombák kötődnek a holt fákhoz és az „őserdők" más, fontos elemeihez.

2011. november 11., péntek

2012: Világvége vagy spirituális felemelkedés?

Pénz és spiritualitás

FOGJUNK ÖSSZE EGY JOBB VILÁGÉRT!

http://hu.humanrights.com/what-are-human-rights.html

Emberijog-sértések és Hogyan váltsuk valóra az emberi jogokat

Emberijog-sértések és Hogyan váltsuk valóra az emberi jogokat

Emberi jogi foglalkozások iskolák számára Letölthető oktatási segédanyagok

Emberi jogi foglalkozások iskolák számára Letölthető oktatási segédanyagok

LIBASORBAN



Sír a nád, a sárga nád,
jégkabátban a világ.
Nézd, a libák libasorban,
libasorban, libatollban
keresik a nyarat; hol van?
Libapapucs, libaláb
a nap sütne legalább.
De mert nem süt, gi-gá-gá,
mind elmennek világgá.  
(Tordon Ákos)

2011. november 7., hétfő

A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA (1/6.rész)

BLACK -- "Wonderful Life"

SEGÍTSÜNK EGYMÁSNAK!

A tél közeledtével, a kemény fagyok beköszöntével, fordítsunk nagyobb figyelmet a lakókörnyezetünkben élő emberekre! Ne feledkezzünk meg az idős, egyedül élő, mozgásukban korlátozott szomszédokról, ismerősökről, rokonokról, látogassuk őket gyakrabban, hiszen egy-egy nem megfelelően fűtött, kihűlt lakásban is történhet tragédia. Az utcán élők mellett az otthonukban tartózkodókat is fenyegetheti a kihűlés. Ne hagyjuk sorsára a nehéz anyagi körülmények között élőket! A segítség, az egymásra figyelés életeket menthet! Tegyünk közösen a segítségre szoruló embertársainkért! - a Karitatív Tanács

2011. november 6., vasárnap