2012. december 7., péntek

A beteg orvos


"Az ősi Kínában az orvosok rendszeres juttatást kaptak a pácienseiktől, és ezekből a járandóságokból éltek. A páciens pedig azért fizetett az orvosnak, hogy egészséges legyen, nem azért, hogy meggyógyítsa, ha beteg.
Ha egy orvos páciense megbetegedett, nem fizetett többé az orvosának, amíg az meg nem gyógyította.
Az orvosokat azért fizették, hogy megelőzzék a betegségeket, és ha ezt nem tudták elérni, nem fizettek nekik többé. Ha egy orvosnak túl sok betege volt, előfordulhatott, hogy az orvost elüldözték, börtönbe zárták, vagy kivégezték. Ma, ez teljesen elképzelhetetlen.
Ma, egy magánpraxist folytató orvos életszínvonala a betegei számától függ, és csak az megy orvoshoz, aki beteg, aki egészséges, az nem.
Ma az úgynevezett orvostudomány annál több állami és alapítványi támogatást kap, minél több a beteg, és minél több a betegség.
Ez a pont fordítottja annak a rendszernek, ami a régi Kínában volt.
Ebből következően a kutatás is teljesen más irányban halad.
Ma egy olyan orvos, akinek csak egészséges páciensei vannak, éhen hal.
2.
Sok évvel ezelőtt, amikor még nem voltam a legfelsőbb kaszt embere, volt egy barátom, aki rákos lett, és az orvosa azt mondta neki, hogy legfeljebb fél éve lehet hátra. A barátom más orvosokat is felkeresett abban a reménykedve, hogy téves a diagnózis. Ám nyolc orvos is megerősítette: tényleg rákos és tényleg haldoklik.
A sokk néhány napra letaglózta, de utána új erőre kapott, nyakába vette a világot és addig járt, amíg nem talált egy doktort, aki tudott rákot gyógyítani.
Az öreg mexikói gyógyító valamilyen kivonatot fecskendezett a tumorba, mire a tumor felszívódott. A barátom négy héttel később került elő és teljesen egészséges volt. Elment minden orvoshoz, akik diagnosztizálták, és mindegyikük megállapította, hogy nincs rákja. Azt mondták: „Nyilván téves volt a diagnózis, előfordul néha". A barátom körülbelül két évvel később szerelmes lett egy lányba, majd összeházasodtak. Őrülten szerelmesek voltak, ám egyszer a lány csak beteg lett. Rákos.
A barátom nem esett kétségbe, hiszen ő ismert egy doktort, aki tudott rákot gyógyítani. De a felesége nem hitt az öreg vajákosokban... Ő az orvosokban hitt... Mindennek alávetette magát, amit az orvosai javasoltak, de nem gyógyult meg. Alig nyolc hónappal később meghalt. A barátom majd' eszét vesztette a fájdalomtól; élni sem akart. Néhány héttel később a börtönből hívott fel, ahova gyilkosságért csukták. Ugyanis fogott egy sörétes puskát, meglátogatta a felesége orvosát, kérdőre vonta, hogy miért nem volt képes meggyógyítani élete szerelmét. A válaszok pedig nyilván nem igazán tetszettek neki, mert a beszélgetést azzal fejezte be, hogy szétlőtte az orvos fejét. A bíróságon előadta a történetét, ám SENKI nem hitt neki. Az orvosok gazolták, hogy valóban volt egy téves diagnózis az állapotáról, ám az ilyesmi sajnos megesik. A barátomat halálra ítélték és ki is végezték.
Mindez a nyolcvanas évek legelején történt, a rák már akkor is mumus volt; emberek milliói haltak bele és emberek milliárdjai rettegtek tőle. Az én barátomnak volt egy nagy híre: van egy ember Mexikóban, aki tud rákot gyógyítani! Nem kell a rákba belehalni, mert van valaki, aki pár dollárért meg tudja gyógyítani! Senkit sem érdekelt.
Akkoriban eléggé megviselt az eset, de megértettem belőle, hogy a tekintély hogyan képes utakat lezárni, igazságot hazugságnak bemutatni, és embereket lemészárolni - fegyver nélkül.
3.
Mivel akkoriban még magam is féltem a ráktól, eléggé felkavart az ügy, és emlékszem, ahogyan éjjeleken át gondolkodtam az orvosok lelkivilágán. Azon, hogy vajon mit is érezhetnek, és mire gondolhatnak, miközben ott ülnek az asztaluknál fehér köpenyben, és azt mondják a velük szemben ülő, összetört, beteg embernek, hogy nincs más megoldás, mint egy olyan kezelés, aminek a hatékonysága finoman szólva is kétségbe vonható, és azt állítják, hogy az egész Földön nincs ennél jobb módszer? Nem tudtam megérteni ezt a fajta döbbenetes, ép ésszel felfoghatatlan, öngyilkos terroristákra jellemző, fanatikus vakhitet, amivel egy orvos azt gondolja, hogy ismer MINDEN módszert, minden ötletet, minden eljárást, amivel valamilyen betegséget bárki valaha is ezen a bolygón kezelni próbált, és TUDJA, hogy MINDEN, MINDEN, MINDEN lehetőség közül egyedül az ő általa kínált dolog hozhat megoldást, és az a leghatékonyabb.
Azután beszervezett a legfelsőbb kaszt, és én rövid úton megértettem, mi folyik és miért.
Az egészségügy fontos eszköz. Mit gondol, a négy nagy hálózat közül melyikhez tartozik?
A politikai hálózat alá?
Netán a gazdasági hálózathoz?
Az erőszakiparhoz?
Az ideológiához?
Nos, elárulom: az erőszak- hálózat fennhatósága alá tartozik a teljes egészségügyi rendszer az egész világon. Az igazi orvos egy gyógyító szakember. A nem igazi orvos pedig kereskedő, aki gyógyszereket, módszereket és hazugságokat árul.
Vannak bizonyos termékek, amelyeket elképesztően alacsony áron állítanak elő. Ezek a gyógyszerek. Vannak olyan gyógyszerek, amiknek mázsája néhány centbe kerül, ám milligrammját néhány dollárért árulják. Ez nem túlzás, utána lehet nézni!
A helytelen életmódból következő rossz testi működést, a stressz okozta bántalmakat vagy az élet egyik-másik problémáját ÖNKÉNYESEN KINEVEZIK BETEGSÉGNEK, összeállítják a tünetek listáját, tudományosnak hangzó nevet adnak az állapotnak, majd elkezdik ezt az állapotot betegségként diagnosztizálni az embereken, akik a diagnózis hatására súlyos pénzeket költenek el egy olyan termékre, ami nem gyógyítja meg őket, és amin nagyobb a haszon, mint a heroinon.
Azt mondja az orvos: „Önnek ez és ez a betegsége, és ezeket, és ezeket a gyógyszereket kell megvennie". Ön pedig azt mondja: „Igenis!" És megveszi.
Gondolja ezt át üzleti szempontból! Mondjuk, hogy ön árul valamit, kimegy az utcára, becsukja a szemét, rámutat valakire, majd odamegy hozzá, és ezt mondja: „Ön az ügyfelem!" Ö az, és minden ellenkezés nélkül megvesz bármit, amit ön kínál. Bármit, tényleg bármit! Akár kell neki, akár nem, akár van rá pénze, akár nincs! Eredményes üzletember lenne, nem igaz? Bármit el tudna adni bárkinek. Tényleg bárkinek, mindössze azzal, hogy azt mondja neki: „Ön az én ügyfelem!" És kész, ennyi az egész!
Az úgynevezett orvostudomány ezt csinálja! Odamegy önhöz egy fickó, és azt mondja: „Vegye meg ezt a vacakot!". Ön meg elküldi a fenébe, mert nem érdekli. Erre a fickó: „Ön beteg. Ez meggyógyítja". Ön pedig megijed, és fizet.
Ez a legkifinomultabb rablás, amit valaha is kieszeltek.
4.
A legfelsőbb kaszt az „orvostudomány" tekintélyével ad el bizonyos hazugságokat és tart távol igazságokat az emberektől. Mert az igazság az, hogy önt megmérgezik nap mint nap.
Igen, igen: ÖNT MEGMÉRGEZIK! Kis mennyiségű, enyhe, de hosszú távon veszélyes és halálos mérgekkel tömik önt élete minden napján. Ezeket a mérgeket, az élelmiszerrel (és a szennyezett levegővel) juttatják az ön testébe. Igen, az élelmiszerek meg vannak mérgezve. Tényleg. És tudatosan.
Mindegy, hogy hogyan hangzik, ez tény. Az olyan dolgok, mint például a cukor vagy a mesterséges adalékanyagok - mérgek. Közönséges mérgek. A különféle táplálkozási irányzatok azért nem szoktak igazi eredményt hozni, mert nincsenek tudatában annak, ami a háttérben meglapul.
És hogy mivel érik el, hogy ön megmérgezze saját magát? Ízekkel. Mert az ízek - drogok. Valóban. És klasszikus értelemben.
AZ ÍZEK DROGOK!
A természetben nem, vagy csak nagyon ritkán előfordulóan erős, mesterségesen létrehozott vagy felerősített ízek ténylegesen drogként viselkednek az ön szervezetében. Ön ténylegesen függővé válik bizonyos ízektől.
Gondoljon bele: bármiről le tudna mondani, most azonnal és végleg? Valószínűleg nem. Mindegy, hogy ön minek az ízétől függő: a kávé, a sör, a kakaó ízétől, a vaj, a sült hús, a csokoládé ízétől: ezek mindegyike mérget tartalmaz, és ön - mivel rabja az íznek - rendszeresen fogyaszt belőlük, így rendszeresen bizonyos mennyiségű mérget visz be a szervezetébe.
A mérgezés következtében ténylegesen millióféle állapot jöhet létre, amik nagy részét betegségként tartják számon. De ezek mérgezések. Mérgezések! És így is kell kezelni őket, ha valóban a gyógyulás a cél. Természetesen a mérgek léte nem válasz mindenre. A teljes válaszhoz hozzátartoznak még az úgynevezett hiánybetegségek és a stressz is. Igazi rejtélyek a gyógyítás területén nincsenek. Vannak helyettük óriási üzleti, politikai és ideológiai érdekek, és az egészségügy azért része az erőszakiparnak, mert milliárdokat lehet általa sakkban tartani, egészségileg tönkretenni és megölni."
/Részlet Julius Andan: A világ a színfalak mögött c. könyvéből /

A szeretet korszaka (Varga Csaba)

2012. december 6., csütörtök

Siket és vak, de nem néma!


A fiatal Helen Keller 1904-ben
Helen Keller



HELEN KELLER CSODÁLATOS ÉLETE
Kitapintott világ
Hogyan kommunikál a környezetével, hogyan gondolkodik, hogyan tanul nyelveket, aki nem lát és nem is hall? Helen Keller, a siketvak írónő életébe bepillantva nemcsak nagyszerű ötleteket, technikákat ismerhetünk meg, hanem a nyelvhasználat alapkérdéseiről is elgondolkodhatunk.

A negyven év körüli Helen Keller egy virág szépségét élvezi

2012. december 21. a BIBLIA fényében


Szeretettel ajánljuk mindenkinek az alábbi előadást, akinek félelmei vannak a jövőt illetően, valamint a 2012. december 21-re vonatkozó különféle jóslatok kapcsán.
A 2012. december 21-re vonatkozó jövendölések a Biblia mérlegén – Kecskeméti János előadása (mp3):
"Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
  a meg nem gondolt gondolat,
  belezabál, amit kifőztünk,
  s emberből emberbe szalad."
(József Attila: Ős patkány terjeszt kórt...)

Szeretettel ajánlom mindenkinek az alábbi előadást, akinek félelmei vannak a jövőt illetően, valamint a 2012. december 21-re vonatkozó különféle jóslatok kapcsán.

A 2012. december 21-re vonatkozó jövendölések a Biblia mérlegén – Kecskeméti János előadása:
http://ow.ly/fDECf

2012. december 3., hétfő

Az emberré válás szabályai


1. Kapsz egy testet
Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartamára ez a tiéd.

2. Tanulsz
Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet,
ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.
Talán szereted az így szerzett ismereteket,
talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod őket.

3. Nincs balsiker, csak tanulság
A fejlődés próba szerencse folyamat, azaz kísérletezés.
A „sikertelen” kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik,
mint az „eredményesek”.

4. A lecke addig ismétlődik, míg nem tanulsz belőle
Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd,
amíg meg nem érted a tanulságot.
Miután felfogtad, továbbléphetsz a következőhöz.

5. A tanulásnak soha nincs vége
Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi,
amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort.

6. Semmivel sem jobb „ott”, mint „itt”
Mire eljutsz „oda”, az „amott” még vonzóbbnak tetszik.

7. Mások pusztán éned tükörképei
Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban,
ami ne azt tükrözné vissza,
amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.

8. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel
Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás.
Tőled függ, hogy használod őket.
Tiéd a választás joga.

9. A válaszokat magadban találod.
Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet.
Nincs más dolgod, mint nézni, hallgatni és bízni.

10. Mindezt úgyis elfelejted.

/Chérie Carter-Scott/

2012. december 2., vasárnap

Ember, ember, december... /Gyermekének/

Mickey Egér - Volt egyszer egy Karácsony


Mickey Egér - Volt egyszer egy Karácsony
Mickeys Once Upon a Christmas
(Amerikai rajzfilm, 1999)

Végre egy olyan karácsonyi történet, amelyet együtt nézhet az egész család! A Disney Stúdió legnagyobb sztárjai csupa vidám, kalandos, ugyanakkor szívmelengető kalandok egész során keresztül hangolják rá a nézőt az ünnepre!

Walt Disney legnagyobb sztárjai visszatértek egy vadonatúj filmben, hogy újra megcsillogtassák tehetségüket. Mickey, Minnie és legjobb haverjaik: Goffy, Donald, Daisy és Pluto összegyűlnek, hogy felelevenítsék az elmúlt karácsonyok legszebb pillanatait, a szeretet ünnepe varázslatát és meglepetéseit. Minnie és Mickey arról a karácsonyról mesél, amikor mindketten lemondtak a számukra legfontosabbról- az áldozatuk révén azonban felejthetetlen karácsonnyal ajándékozták meg egymást.
Goffy és Max arról a mókás kalandjukról számolnak be, amely mindent a feje tetejére állított, de aztán megjelent az igazi Télapó és mindent megoldott. Donald unokaöccseinek eszükbe jut, amikor azt kívánták, hogy minden nap karácsony legyen, és ezzel olyan kalamajkába kerültek, amiből nem volt egyszerű kikeveredni...

Jó szórakozást és mindenkinek Boldog Karácsonyt!